Zahvaljujući borskoj Turističkoj organizaciji opštine Borani će ovog vikenda biti u prilici da spas od najavljenih visokih temperatura potraže u obližnjoj Brestovačkoj banji u kojoj se održavaju „Dani Brestovačke banje“.


– Turistička organizacija Bor u saradnji sa Opštinom Bor i ove godine održava već tradicionalne „Dane Brestovačke banje’’. Kao i prethodnih godina, pojaviće se mnogobrojni izlagači koji će promovisati proizvode domaće radinosti. Organizatori ni ovoga puta neće razočarati posetioce jer se priprema bogat kulturno-umetnički program – najavljuju odgovorni u opštinskoj Turističkoj organizaciji.

Program ove tradicionalne manifestacije započeo je sinoć promocijom „Dana Brestovačke banje“ na šetalištu u Boru i koncertom grupe Orthodox Celts u amfiteatru kod Doma kulture. Današnje prepodne rezervisano je za „Zlatne ruke“, takmičenje u pripremanju tradicionalnih jela, kao i otvaranje likovne kolonije Udruženja „Vane Živadinović“ Bor, izložbe suvenira, rukotvorina i predmeta starih zanata na mostu i u dvorcu Karađorđevića i etno izložbe u Odžakliji .

Svečano otvaranje 18. manifestacije „Dani Brestovačke banje“ zajedno sa predstavom „Dolazak Knjaza“ na platou ispred Konaka i dvorca planirano je za 12 časova, a na pozornici u Brestovačkoj banji odvijaće se celodnevni kulturno – umetnički program. Tokom popodneva biće proglašeni pobednici i dodeljene nagrade pobednicima u takmičenjima „Zlatne ruke“, za najbolji suvenir i stari zanati – rukotvorine.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u nedelju kada će biti otvorena izložba slika nastalih u likovnoj koloniji u Karađorđevom dvorcu, a na pozornici će se kao i prethodnog dana odvijati bogat kulturno-umetnički program. U večernjim satima na platou na ušću biće upaljena preobraženjska vatra, a 18. „Dani Brestovačke banje“ biće završena koncertom grupe „Milenijum“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari