Konkurs Ministarstva prosvete za finansiranje programa za preduniverzitetsko obrazovanje 1Foto: N1

Ministarstvo prosvete raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa značajnih za preuniverzitetsko obrazovanje koja realizuju udruženja u 2023. godini.

Tim programima će kroz obrazovne i vaspitne aktivnosti biti pružena podrška deci predškolskog uzrasta i učenicima osnovnih i srednjih škola u periodu od 1. aprila do 30. novembra 2023. godine.

Cilj javnog konkursa je promocija i razvoj obrazovnih i vaspitnih sadržaja za preduniverzitetsko obrazovanje, u skladu sa Strategijom razvoja obrazovanja Srbije do 2023. kroz organizaciju obrazovno-vaspitnih aktivnosti, radionica za decu i učenike, organizaciju skupova, radionica, tribina, obuka vaspitača, nastavnika i učenika, objavljivanje elektronskih i štampanih sadržaja i primenu inovativnih metoda u cilju razvoja kompetencija iz date oblasti.

Učesnici konkursa mogu biti udruženja sa sedištem na teritoriji Republike Srbije, odnosno dobrovoljne i nevladine, nedobitne organizacije, osnovane radi ostvarivanja ciljeva i unapređivanja obrazovanja i vaspitanja.

Rok za prijavljivanje je 15 dana od dana objavljivanja konkursa, a detaljnije obaveštenje dostupno je na sajtu Ministarstva prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari