Literarni konkurs „Droga je zlo, ja neću to“ koji tradicionalno svake godine raspisuje nevladino udruženje „Bonum“, za učenike osnovnih i srednjih škola u Pljevljima i ove godine je privukao veliku pažnju đaka. U prostorijama Bonuma su 27. marta uručene nagrade za najbolje radove.


Svi radovi su na svoj način bili posebni, ali su ipak neki od njih bili za nijansu bolji. Posebno je oduševio rad Nataše Bonović, učenice III -6 rareda Srednje stručne škole, koja je unijela dosta emocija i iskrenosti u svoju priču i njen rad je odnio prvu nagradu u konkurenciji srednjih škola. Druga nagrada je pripala Ivanu Bajčeti učeniku Srednje stručne škole, a treću nagradu je dobila Katarina Svrkota učenica gimnazije „Tanasije Pejatović“.

U konkurenciji osnovnih škola, kao najbolji proglašen je rad Tijane Krezović učenice Osnovne škole „Salko Aljković“, drugu nagradu je dobio Miloš Jović, učenik Osnovne škole „Živko Džuver“, a treću nagradu je osvojila Branka Macanović, učenica Osnovne škole „Salko Aljković“.

Stručni žiri u sastavu: Verica Popović profesor književnosti, novinar Pljevaljskih novina Milan Terzić i pedagog u Srednjoj stručnoj školi Radan Kartal, nije imao nimalo lak zadatak. Profesorica Popović ističe da je zadovoljna svim radovima. „Kao i svake godine i ovaj put je bilo mnogo radova, ali je žiri ipak morao izdvojiti po tri rada za kategorije srednjih i osnovnih škola. Od pristiglih radova žiri je izdvojio prve, druge i treće nagrade. U kategoriji osnovnih škola stiglo je 30 radova, a u kategoriji Srednjih škola bilo je 20 radova“, istakla je Verica Popović. Nagrađenim učenicima pored diploma, uručene su i simbolične novčane nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari