Konkurs za omladinske volonterske projekte u okviru programa „Mladi su zakon“ otvoren do 20. jula. Ako ste kreativni, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život mladima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, prijavite se, rečeno je na sastanku održanom u Požarevcu.


Resurs centar za Braničevski, Borski i Zaječarski okrug, Omladina JAZAS-a Požarevac u saradnji sa UG „Šansa“, Timočki omladinski centar i „Mladi istraživači Srbije“ i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontarizma mladih. Tim povodom u Požarevcu je održana promocija omladinskih volonterskih projekata kojoj su prisustvovali zainteresovani mladi ljudi.

„Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, mladima ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu „Mladi su zakon“ koji se realizuje šestu godinu za redom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije”, poručili su prisutnima predstavnici Resurs centar za Braničevski, Borski i Zaječarski okrug, Omladina JAZAS-a Požarevac, UG „Šansa“, Timočki omladinski centar i „Mladi istraživači Srbije“.

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastvaljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije braničevskog, borskog i zaječarskog okruga.Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu. Predloženi omladinski volonterski projekti trebalo bi da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2015.godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u braničevskom, borskom i zaječarskom okrugu je 1.300.000 dinara, a vrednost jednog projekta može iznositi od 40.000 do 70.000 dinara, rečeno je još na promociji. Konkurs je otvoren do 20. jula 2015. godine.Za više informacija možete se obratiti Resurs centru, Omladina JAZAS-a Požarevac putem mejla:infojazasŽgmail.com ili na telefone 060/4183121 i 065/2222946.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari