Konkurs za dvadeset stipendija Fondacije „Evro za znanje“ 1

Fondacija građana „Evro za znanje“ raspisala je konkurs za 10 studentskih stipendija u školskoj 2024/25. Stipendije u iznosu od 120.000 dinara na godišnjem nivou dodeljuju se nepovratno, a konkurs je otvoren do 5. oktobra. Istovremeno iz Fondacije podesćaju da je u toku i konkurs za 10 učeničkih – srednjoškolskih stipendija koji je otvoren do 5. sepetembra.

Pravo učešća imaju svi studenti osnovnih studija u Republici Srbiji i svi srednjoškolci.

Potencijalni kandidati mogu se o uslovima detaljnije informisati na sajtu Fondacije evrozaznanje.rs.

Miroslav Paunović, jedan od osnivača ove organizacije isitče da je ovo 12 dodela stipendija i da su obezbeđena sredstva za do sada najveći broj (20) stipendija.

– Mi rastemo iz godine u godinu, po broju stipendista nadmašili smo mnoge velike kompanije i značajan broj opština. Naš uspeh je veći ako se zna da se dobrim delom finansiramo iz donacija građana. Do sada smo stipendirali oko 150 učenika i studenata i gotovo da nema dela zemlje u kome nema stipendista Fondacije „Evro za znanje“- ističe Paunović.

Iz Fondacije podsećaju da je njihov cilj da stipendiraju najbolje, jer od znanja većeg kapitala nema, kako za pojedinca tako i za čitavo društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari