Fond za razvoj poljoprivrede opštine Pirot raspisao je konkurs za kredite sa subvencionisanom kamatom namenjene razvoju poljoprivrede u ovoj opštini.

Sredstva za kredite obezbeđuje „Prokredit banka“, a iz budžeta opštine Pirot obezbeđena su tri miliona dinara za subvencionisanje kamata onim proizvođačima koji uzmu kredit za razvoj poljoprivrede kod ove banke.

– Ljudi koji se bave poljoprivredom teško dolaze do para. Na ovaj način opština će umesto njih plaćati kamatu za kredit koji oni uzmu uz pomoć našeg Fonda za razvoj poljoprivrede i tako im konkretno pomoći – rekao je predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Pirot i predsednica Upravnog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede Vesna Lazarević kaže da pravo učešća na konkursu imaju poljoprivrednici koji su registrovali svoja poljoprivredna domaćinstva.

– Reč je o poljoprivrednicima sa područja pirotske opštine, a prednost će imati oni koji isključivo žive od poljoprivrede. Kredit poljoprivrednici mogu da koriste za kupovinu stoke, mehanizacije, zemljišta, gradnju ili adaptaciju objekta, kupovinu plastenika i opreme, nabavku sertifikovanog sadnog materijala za voćnjake ili vinograde – rekla je Lazarevićeva.

Direktor Filijale „Prokredit banke“ u Pirotu Saša Živković kaže da se kredit odobrava sa rokom vraćanja od jedne do tri godine.

– Minimalni iznos kredita je 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za postojeće klijente naše banke i 2.000 evra za nove klijente – kazao je Živković.

Obrasci za ove subvencionisane kredite nalaze se u Opštinskom uslužnom centru, u zgradi opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari