Konkurs za podršku javnom zagovaranju otvoren do 30. juna 1Foto: Shutterstock/Vectorium

Trag fondacija, u okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“, objavila je danas treći konkurs za podršku javnom zagovaranju, namenjen organizacijama civilnog društva, koji je otvoren do 30. juna.

 

Program se sprovodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicijom za razvoj solidarne ekonomija (KoRSE), uz finansijsku podršku Evropske unije.

Organizacije civilnog društva tokom tog programa ostvaruju finansijsku podršku koja iznosi do 15.000 evra za period od godinu dana, kao i ekspertsku podršku, koja obuhvata programe obuka na temu javnog zagovaranja i komunikacijskih veština, mentorsku podršku stručnjaka za javno zagovaranje i drugih specifičnih tema, rekla je menadžerka programa za podršku zagovaračkim inicijativama u Trag fondaciji Milica Kezić Marčić.

Trag fondacija će u ovom ciklusu odabrati deset organizacija civilnog društva koje će dobiti podršku da u periodu od godinu dana realizuju zagovaračke inicijative na jednu od tri ključne teme, koje se tiču socio-ekonomskog razvoja: unapređenje kvaliteta i dostupnost usluga socijalne zaštite, zatim unapređenje radnih prava i podsticaj zapošljavanju osetljivih grupa i osnaživanje socijalnog preduzetništva.

Krajnji korisnici programa su građani Srbije, posebno pripadnici osetljivih grupa kao što su deca i NEET omladina, stariji ljudi, osobe sa invaliditetom, Romi, žene, izbeglice i prekarni radnici, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari