Konkurs za prijavu koncepta i/ili produciranog non-fiction TV formata 1Foto: Promo

Nova TV objavljuje konkurs za prijavu koncepta non-fiction TV formata i/ili gotovih ili delimično gotovih televizijskih emisija (radova) nezavisnih proizvođača izvorno proizvedenih na srpskom jeziku za emitovanje na Nova TV kanalima i/ili platformama.

Prijave se mogu slati do 23.08.2023. na email adresu [email protected] s naslovom KONKURS 2023.

Projekti se mogu prijaviti u jednoj ili više sledećih kategorija:

1. Entertainment show u trajanju od 13 epizoda, s trajanjem epizode 150+ minuta
2. Kviz u trajanju od 40+ epizoda, s trajanjem epizode 45-60 minuta
3. Kratka forma za društvene mreže (Internet distribuciju), zabavnog karaktera, sketch, skrivena kamera, u trajanju od 1-5 minuta ili od 10- 15 minuta
4. Reality show u trajanju 24 – 80 epizoda, s trajanjem epizode 60 minuta

Traže se originalni, zabavni i savremeni televizijski formati u obliku koncepta ili produciranog formata.

a) Prijave za koncepte moraju da sadrže:

– kratku biografiju autora odnosno autorskog tima

– ličnu motivaciju

– logline emisije

– sinopsis emisije

– sinopsis pilot-epizode

– strukturu sezone

– bibliju (pravila, objašnjenje mehanizama emisije, trajanje sezone i epizoda, casting, opis takmičara, mentora, sudija i ostalih učesnika, primer voditelja/ke, opis studija i/ili lokacija snimanja, opisati prednosti i komercijalne strane projekta)

b) Prijave za producirane formate moraju da sadrže:

– podatke o nezavisnom proizvođaču (izvod iz sudskog registra, podatak o web stranici, ako postoji, podaci o portfoliju, ako postoje)

– kratku biografiju autora odnosno autorskog tima

– ličnu motivaciju

– logline emisije

– sinopsis emisije

– sinopsis pilot-epizode

– strukturu sezone

– bibliju (pravila, objašnjenje mehanizama emisije, trajanje sezone i epizoda, casting, opis takmičara i ostalih učesnika, primer voditelja/ke, opis studija i/ili lokacije snimanja, opisati prednosti i komercijalne strane projekta)*

*Ako su snimljene sve epizode sezone, biblija nije obavezna.

Među prijavljenim radovima Nova TV će do 30. 09. 2023. po sopstvenom nahođenju odabrati najbolje i autorima ponuditi mogućnost otkupa materijala/radova i dalje saradnje koja će se regulisati ugovorom.

Nova TV ima pravo da izabere više dela i da ne izabere nijedno od ponuđenih dela, i da u bilo kom trenutku poništi ovaj konkurs. U tom slučaju, Nova TV će ponuđačima vratiti dostavljenu dokumentaciju ili je uništiti na odgovarajući način, po sopstvenom izboru.

* Na obradu ličnih podataka prikupljenih u ovom konkursu primenjuje se Zakon o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018), a United Media Production, Bulevar Zorana Đinđića 8a,Beograd kao rukovalac i obrađivač obaveštava sve učesnike konkursa da će podaci o ličnosti učesnika (ime, prezime, e-mail adresa, a po potrebi i broj telefona i/ili adresa) biti korišćeni samo u svrhu organizovanja i sprovođenja konkursa, kao i da je pravni osnov obrade navedenih podataka član 12, stav 1, tačka 6) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (obrada u cilju ostvarivanja legitimnih interesa rukovaoca). Svi učesnici ostvaruju prava u skladu sa zakonom, a rukovaocu se mogu obratiti pisanim putem na adresu sedišta United Media Production, Bulevar Zorana Đinđića 8a,Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari