Konkurs za projekte nacionalnih manjina 1

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je danas javni poziv za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za finansiranje programa i projekata iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina u 2018. godini, a konkurs traje do 5. juna.

„Pripremili smo izmene propisa kojima poboljšavamo okvir za ostvarivanje prava naših nacionalnih manjina, a ovim Fondom nastojimo da doprinesemo unapređenju informisanja na jezicima nacionalnih manjina medija i programa na jezicima nacionalnih manjina“, rekao je ministar Branko Ružić. Za ovu godinu iz budžeta je obezbeđeno 21.8 miliona dinara za unapređenje položaja nacionalnih manjina.

Pravo učešća imaju ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, organizacije civilnog društva koje imaju sedište na teritoriji Republike Srbije i čija je oblast delovanja zaštita i unapređenje prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, kao i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta, odnosno akademija strukovnih studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari