Agrarni fond za razvoj poljoprivrede grada Požarevca raspisao je javni konkurs za izbor korisnika sredstava ovog Fonda u tekućoj godini u cilju stvaranja uslova za očuvanje, podsticanje, unapređenje i razvoj poljoprivrede. Sredstva će se dodeljivati za: unapređenje biljne proizvodnje, razvoj stočarske proizvodnje, gajenje povrća i proizvodnju industrijskog bilja, izgradnju sistema za odvodnjavanje i navodnjavanje i podsticanje proizvodnje biološki vrednije hrane i izvoznih programa.

Za sredstva Fonda mogu da konkurišu lica koja se bave poljoprivredom i ispunjavaju sledeće uslove: da su upisani kao nosioci gazdinstava u Registar poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada i da poseduju sopstveno zemljište koje odgovara traženoj nameni iz Programa korišćenja sredstava Agrarnog fonda. Ukoliko je u pitanju lice koje je već koristilo kredite ovog Fonda, moćiće da konkuriše samo ako je prethodno izmirilo raniji dug.

Maksimalan iznos kredita je 300.000 dinara. Kredit se odobrava na period od 12 meseci sa kamatom od 5,5 odsto na godišnjem nivou. Korisnik je dužan da u trenutku potpisivanja ugovora o kreditu, dostavi menicu sa sopstvenim potpisom i potpisom dva žiranta. Povraćaj iskorišćenih sredstava dužan je da izvrši najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka korišćenja kredita.

Uz prijavu za dodelu kredita dostavlja se potvrda o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava, dokaz o posedovanju sopstvene zemljišne površine i dokaz o postignutim rezultatima i priznanjima u poljoprivrednoj proizvodnji u prethodnoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari