Konobarica srušenog restorana u Savamali: Radno mesto mi je sravnjeno sa zemljom 1Foto: Radmila Marković

Još uvek sam u šoku. Nisam svesna šta se dogodilo, ipak mi je restoran bio kao druga kuća. Više sam vremena provodila na poslu nego kod kuće. U subotu veče, 24. aprila zadnja sam izašla. Uveče u 23 sata sam zaključala restoran i otišla kući, da bi me u ponedeljak ujutro nazvali i rekli da je restoran sravnjen sa zemljom, priča za Danas Milena Devetak (44), koja je bukvalno preko noći ostala bez posla, nakon 18 godina rada kao konobarica u restoranu „Savski ekspress“, koji su ljudi u fantomkama bagerima porušili u noći između 24. i 25. aprila.

                                   P { margin-bottom: 0.21cm; }A:link { }

Po pozivu, otišla je u Hercegovačku, a prizor je bio neverovatan.

– Bila je kiša, pesak svuda. Sav inventar, roba koju smo imali, hrana, piće, naša garderoba, papirologija… sve je bilo pod ruševinama – priseća se Milena.

Pričalo se i ranije, kaže ona, da je ta lokacija oko Hercegovačke predviđena za Beograd na vodi.

– Bili smo upućeni u to da će biti, ali nikakvo obaveštenje nismo dobili, kao kada nam je pre sedam meseci srušena sala, tada smo dobili obaveštenje da se u roku od 48 sati iselimo. To smo i uradili, izneli smo stvari na vreme. Za ovo sada ništa – navodi naša sagovornica. Ovaj restoran bio je, kako kaže, mesto gde su radnici „Beograda na vodi“ svakodnevno dolazili da ručaju.

– Sve sam ih znala, svi su prolazili, dolazili, jeli. Ništa nije ukazivalo na rušenje. Nisam imala neprijatnih situacija. Sad neko kaže da su porušeni objekti bili barake, ali iza onog zida objekat je bio zaista domaćinski, a klijentela je bila fina. Ja prva kao konobarica ne bih radila u lokalu gde imam neprijatnosti, zato nisam još svesna šta se sve izdešavalo – priča Milena, koja trenutno muku muči sa papirima oko regulisanja radnog statusa.

Na posao nema gde, a za biro za zapošljavanje još prikuplja dokumenta. Prijavljena je od 1998. a listing iz Nemanjine, gde je sedište PIO fonda dobila je samo do 2011, iako je poslodavac redovno regulisao sve doprinose. Još se nada da će „Savski ekspress“ ponovo negde proraditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari