Opština Inđija je na svečanoj konstitutivnoj sednici dobila sve organe vlasti i postala prva opština u Sremu koja je formirala vlast. Potvrđeni su mandati odbornicima Skupštine opštine, koja broji 37 odborničkih mesta.

Na osnovu zvaničnih izbornih rezultata, lista „Goran Ješić“ osvojila je 17 mesta i ona će, zajedno sa listama „DSS – Vojislav Koštunica – Srpko Medenica“ (tri mandata) i „Ivica Dačić SPS – SDP“ (pet mandata), činiti većinu u opštinskom parlamentu. Goran Ješić je ponovo izabran za predsednika opštine Inđija, dok je zamenik predsednika opštine Inđija Siniša Filipović. Za predsednika Skupštine opštine Inđija reizabran je Aleksandar Kovačević, njegov zamenik je Marko Vračar, dok je sekretar opštinskog parlamenta ponovo Dragana Stepanović. Predsednik opštine Inđija imenovao je i članove Opštinskog veća.

– Dobili smo ubedljivu podršku građana i zato ćemo i u narednom mandatu nastaviti da radimo kao u proteklih 12 godina. Naši sugrađani su to zaslužili jer su uspeli da u jednoj demokratskoj proceduri i izrazito komplikovanom izbornom procesu izaberu organe vlasti. U ovom trenutku je veoma važno da svi oni koji su izabrani na javne funkcije odgovorno prihvate svoj posao, počev od predsednika republike pa do odbornika u svakoj opštinskoj skupštini u Srbiji. Mi smo javni službenici i isključivo su građani ti kojima polažemo račune jer su nas oni birali – rekao je Ješić.

– Investiranje u infrastrukturu, otvaranje novih radnih mesta, investiranje u obrazovanje i socijalnu i zdravstvenu zaštitu su postulati od kojih nećemo odustati. Naša finansijska situacija u ovom mandatu će biti značajno bolja nego što je bila u prethodne četiri godine, a i potpuno sam siguran da ćemo nastavkom evropskih integracija uspeti da opet privučemo najveći broj investicija, a to znači nova radna mesta, bolje punjenje budžeta, više novca za socijalna pitanja i obrazovanje – rekao je Goran Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari