Kontaktna mreža na pruzi Vrčin - Lipe i deonica do Male Krsne pod visokim naponom 1Foto: Pixabay/Fotoworkshop4You

Kontaktna mreža u železničkoj stanici Vrčin i na pruzi Vrčin – Lipe pod naponom je od 8. novembra, uključujući i celokupnu deonicu do Male Krsne, upozorilo je danas preduzeće Infrastrukture železnice Srbije.

Napon u kontaktnoj mreži je 25.000 volti i izuzetno je opasan po ljudski život, maglašeno je u saopštenju i upozorava da nesreća može da se dogodi i ako se osoba samo približi kontaktnoj mreži na nekoliko metara i na taj način uđe u strujno kolo.

Strogo je zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta, a posle stavljanja pod visoki napon kontaktne mreže iznad pruge Jajinci – Mala Krsna, čija je rekonstrukcija u toku, nepoštovanje propisa može direktno da ugrozi ljudske živote, ukazano je ui saopštenju.

Modernizacija pruge Jajinci – Mala Krsna ulazi u završnu fazu i pored obnove 68,8 kilometara koloseka, obuhvata i rekonstrukciju kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž ove deonice.

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž cele deonice se nastavljaju, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari