Načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović, zamenik predsednika opštine Pirot, Branislav Kostić, i marketing menadžer Slobodne zone Pirot, Aleksandar Simonović, učestvovali su na međunarodnom forumu Biznis inkubatori – jedna od garancija stabilnosti malih i srednjih preduzeća koji je održan u gradu Telđaiu u Litvaniji.

Forum su organizovali fondovi Evropske unije koji se bave razvojem malih i srednjih preduzeća.

Na ovom forumu su pored predstavnika iz Srbije, učestvovali i predstavnici Rusije, Ukrajine, Estonije, Letonije i Litvanije. Prema rečima Gorana Stamenovića, osnovni cilj je bio upoznavanje sa radom šest biznis inkubatora u Litvaniji, ali i razmena iskustva za proces daljeg približavanja Srbije Evropskoj uniji.

– Biznis inkubatori pružaju odličnu šansu za mala i srednja preduzeća. Opštine su uz pomoćdržave i uz veliku podršku fondova Evropske unije izgradile ili zakupile većpostojeći prostor hala, opremile ga infrastrukturom i nude ga početnicima u biznisu pod veoma povoljnim uslovima – kaže Stamenović, dodajući da je to šansa za razvoj tih preduzeća ali i za zapošljavanje velikog broja radnika.

Stamenovićkaže da je stopa nezaposlenih u Litvaniji oko tri odsto, a u pojedinim gradovima svedena je na nulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari