Košava, jače naoblačenje i kiša, pa sunce: Prognoza vremena do kraja nedelje 1Foto: Radmila Briza/Danas

U Srbiji u utorak veoma toplo, uz jak, u košavskom području i olujni jugoistočni vetar. Pre podne u severnim i zapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, prognoza je meteorologa Weather2Umbrella.

„Padavine se očekuju uglavnom posle podne i uveče, kao i tokom noći. U toku večeri vetar će biti u slabljenju i u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od šest stepeni na jugu do 16 na severu Srbije, maksimalna dnevna od 22 do 26 u Negotinskoj Krajaini malo hladnije“, stoji na zvaničnom Fejsbuk profilu Weather2Umbrella.

Prema istim podacima, za Beograd se prognozira jače naoblačenje.

„Pre podne biće suvo, a pred kraj dana i uveče očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće jak jugoistočni vetar, krajem dana u slabljenju i u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura 16 stepeni, maksimalna dnevna 24“, prognoziraju meteorolozi te kuće.

U sredu, kako se navodi, biće još u pojedinim predelima slaba kiša, a tokom dana pretežno sunčano.

„U četvrtak promenjivo oblačno. Maksimalna temperatura u sredu i u četvrtak od 17 do 20. U petak naoblačenje, posle podne i uveče sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U subotu sunčano. U nedelju novo naoblačenje, posle podne i uveče sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatutra u većini predela biće oko 20 stepeni“, piše u prognozi.

Kada je u pitanju Beograd, kako se navodi u prognozi, u sredu će biti pretežno sunčano.

„U četvrtak promenjivo oblačno. U petak naoblačenje, posle podne i uveče sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U subotu sunčano. U nedelju novo naoblačenje, posle podne i uveče sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatutra do kraja sedmice biće do 20 stepeni“, navodi oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari