Lokalne novine u Gornjem Milanovcu GM pres od juče su ustupljene izdavaču iz Prištine, a u redakciji optužuju Poresku upravu Gornjeg Milanovca da neopravdano pokušava da zatvore list. Kako je rekao direktor i glavni urednik Petar Jeremić, inspektori Poreske uprave svakodnevno su u redakciji gde „izmišljaju razne propuste“, pa su u protekla dva meseca na ime kazni naplatili 150.000 dinara.

– Zbog njih nismo više u stanju da radimo, a sve je počelo kada smo objavili žalbe građana na njihov rad, kao što je naplata doprinosa za socijalno osiguranje umrlim, prevare inspektora kod fiskalnih računa i zapošljavanje propalih direktora u Poreskoj upravi – rekao je Jeremić. Prema njegovim rečima, redakcija je dobila i pretnje inspektora da će ih zatvoriti, pa su odlučili da ubuduće izdavačbude registrovan u Prištini. – To je obavljeno bez problema, jer je Kosovo Srbija, pa neka idu dole da prete – rekao je Jeremić.

O ovim problemima redakcija je obavestila ministarstva finansija i kulture. Direktor Poreske uprave u Gornjem Milanovcu Gojko Stefanovićrekao je da nije nadležan da komentariše optužbe redakcije lista, ali da će pitanja u pisanoj formi proslediti nadležnima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari