Kosovo: Potraga za decom žrtvama 1Kosovska policija Foto: kosovopolice.com

Kosovska policija u akciji identifikacije dece – žrtava identifikovala je 13 osumnjičenih, 29 dece koja prose, dok je postupak pokrenut protiv deset lica sa Kosova koja su osumnjičena za zloupotrebu ili napuštanje dece.

Akcija je obavljena u periodu od 3. do 7. decembra i bila je sprovedena na celoj teritoriji Kosova, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

U toj akciji, osim jedinica uprave za borbu protiv trgovine belim robljem, bili su uključeni organi iz regiona, Centri za socijalnu zaštitu, Uprava za migraciju i strance i jedinice relevantnih policijskih stanica.

Policija je identifikovala 29 dece koja su prosila za novac, a osmoro je bilo iz Albanije. Sva deca koja prose bila su nadzirana članovima svojih porodica, dodaje se u saopštenju Kosovske policije.

Policija tereti 13 lica, a nakon konsultacije sa nadležnim tužiocem, pokrenula je postupak protiv 10 osoba sa Kosova povodom „zloupotrebe ili napuštanja dece“.

Iz policije dodaju da su osobe koje Kosovska policija identifikuje kao strance prosleđene Direkciji za migraciju i strance.

Tokom saslušanja nije utvrđeno da se radi o žrtvama trgovine belim robljem, prenosi KoSSev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari