Kosovska policija: Kidnapovana tri pripadnika pogranične policije 1Foto: RTK (arhiva)

Kosovska policija (KP) saopštila je danas da su tri pripadnika pogranične policije „kidnapovana“ na teritoriji Kosova, odnosno u pograničnom području na severu, preneo je portal Kossev.

Navedeno je da je jedinica granične patrolne policije bila na dužnosti na statičnoj tački na mestu zvanom Bare, „duboko unutar teritorije Republike Kosova“, kako bi sprečila korišćenje ilegalnih puteva koje su kriminalne grupe koristile za ilegalni prelazak i krijumčarenje.

Pogranični službenici su u blizini statične tačke primetili maskirana i naoružana lica i tada su na to mesto upućene dodatne jedinice KP.

Po dolasku na lokaciju, jedinice za asistenciju su primetile samo službeno vozilo ali ne i policijske službenike koji su tamo dežurali, navedeno je u saopštenju KP.

Na tu lokaciju odmah su upućene i druge policijske jedinice, a obaveštene su i druge bezbednosne institucije, među kojima je i Kfor, jer se „sumnja da su policajce kidnapovale srpske snage“.

Kosovska policija saopštila je da je zbog bezbednosti policajaca za koje se sumnja da su kidnapovani kontaktirala sve lokalne i međunarodne mehanizme kako bi oni bili što pre oslobođeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari