Kosovski Srbin Miljan Adžić pušten iz pritvora da se brani sa slobode 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Miljan Adžić, koji je uhapšen u decembru prošle godine na Jarinju, pušten je da se da se brani sa slobode nakon isteka dvomesečnog pritvora i polaganja jemstva od 20.000 evra, prenosi danas portal KoSSev.

Informaciju je tom portalu potvrdio Adžićev advokat Miloš Delević.

„Usvojen je predlog za meru jemstva, plaćena je kaucija od 20.000 evra i sada se brani sa slobode do kraja postupka“, kazao je Delević i dodao da je novac za kauciju uplatila Adžićeva porodica.

Adžić se dobro oseća i trenutno je na putu kući.

Delević navodi da sada očekuju poziv tužilaštva ili suda, gde će Adžić dokazivati svoju nevinost.

Adžić je u pritvoru je proveo tri meseca. Bio je je u pritvorskoj jedinici u Podujevu, iako je odbrana od početka zahtevala njegov premeštaj u Mitrovicu, zbog poseta porodice.

Uhapšen je 9. decembra na prelazu Jarinje, a kosovske vlasti, kako je Delević kazao, terete ga za „napad na službeno lice“.

U saopštenju Kosovske policije na dan hapšenja navedeno je da je on osumnjičen i za krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“, odnosno za učešće u napadu vatrenim oružjem na službena lica.

Puštanje Adžića i Trajkovića bio je jedan od zahteva Srba za uklanjanje dvadesetodnevnih barikada na severu Kosova.

Barikade su uklonjenje dan nakon što je iz sudskog u kućni pritvor prebačen samo Dejan Pantić, treći uhapšeni Srbin u tom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari