Kossev: Bliskom Vulinovom saradniku uhapšenom prekjuče u LP određen jednomesečni pritvor 1Foto: RTK (arhiva)

Muškarcu M.K. koji je pre dva dana uhapšen u Leposaviću zbog sumnje na krađu identiteta – kosovske vlasti odredile su jednomesečni pritvor, potvrđeno je za KoSSev.

Ovaj je muškarac uhapšen prekjuče u ranim popodnevnim satima.

Iz policije su tada naveli da su imali informaciju o mogućem izvršenju spomenutog krivičnog dela, te da su ga službenici redovne jedinice KP zaustavili na teritoriji opštine Leposavić, a potom uhapsili,

„Ova osoba ima dva identiteta – jedan za srpska dokumenta, a drugi za kosovsku dokumentaciju“, kazao je u sredu za KoSSev zamenik komandira KP za region Sever, Veton Eljšani.

Nakon hapšenja bilo mu je određeno 48-časovno zadržavanje.

Osim toga, policija je tog danas izvršila i pretres kuće ove osobe u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je pronašla i zaplenila dokazni materijal.

Iako se inicijalno M.K. teretio zvanično za krađu tuđeg identiteta, Eljšani nam je po njegovom hapšenju u sredu kazao da postoji mogućnost da će krivično delo biti prekvalifikovano u zavisnosti od daljeg toka istrage.

Inače, M. K. je više godina bio angažovan u Mreži „Most“ na radnoj poziciji novinara, odnosno člana nadzornog odbora ove mreže.

Takođe važi i za bliskog saradnika nekadašnjeg direktora Kancelarije za KiM, Aleksandra Vulina i funkcionera u njegovoj stranci Pokreta Socijalista.

U vreme kada je Vulin upravljao Kancelarijom za KiM, M. K. je na terenu bio zadužen za odnose sa medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari