Kossev: N.V. iz Leposavića platio kauciju, očekuje se da bude pušten uskoro 1foto EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Srbinu N.V. iz Leposavića, uhapšenom prošlog meseca zbog navodnog napada na novinare, usvojena je mera jemstva i očekuje se da bude danas pušten iz pritvora, potvrdio je danas njegov pravni branilac Predrag Miljković.

„Sud je odbio zahtev tužilaštva za produženje pritvora na dva meseca, jer je ocenio da ne postoje uslovi za produženje pritvora. Sud je tražio od N.V. da se uz položeno jemstvo prilože putna dokumenta i njegove lične isprave što smo danas i uradili. Dao je obećanje i da neće da promeni prebivalište“, rekao je Miljković za portal Kossev.

Prema rečima advokata, N.V. je danas pred sudom ponovio iskaz koji je ranije dao.

„Njegova današnja izjava se uopšte nije promenila u odnosu na onu koju je dao ranije. N.V. i ja osuđujemo svaki napad na novinare i smatram da ne postoji niti jedan dokaz za ono što mu se stavlja na teret“, naveo je Miljković.

N.V. će, kako je dodao, kroz par sati već biti kući i nalazi se u dobrom stanju, a tokom jednomesečnog pritvora, nije imao nikakvih problema.

Mladić N.V. uhapšen je 16. juna kod Leposavića, pod sumnjom da je 29. maja nasrnuo na imovinu portala „Kallxo“, kako je javio kosovski ministar unutrašnjih poslova, odnosno za napad na novinare iz više medija, kako tvrdi Kosovska policija.

Nakon što je čelnik kosovskog MUP-a objavio i fotografije navodno tog mladića, njegovi prijatelji i advokat tada su tvrdili za KoSSev da se radi o greški i da N.V. na toj istoj slici nije bio maskiran već da se vidi u pozadini i to iza maskirane osobe na protestu, te da mu je lice otkriveno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari