Kostić: Budućnost najskuplja reč, ne Kosovo (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Naravno. Kako nesto moze da bude skupo, cak i najskuplje, kada je vec prodato (bud zasto). Sada je Kosovo najskuplja siptarska red. Nego nesto nisam primetila da je predsednik SANU bio ovako vokalan dok jt cenjkanje trajalo. Tada je izjavljivao da SANU ne sme da se mesa (satro, oni su iznad politike – cast izuzecima) sto je ok, samo u tom slucaju molim sede glave da ostanu pri tom stavu i kada su druge stvari u pitanju.

  2. Najskuplja srpska reč je krađa penziha, fontane potporni zidovi, lažna statistika, izgubljene lične karte, beograd na vodi, davanje stotina milona evra stranim investitorima, narko karteli sa kojima država neće da se obračunava. Jednom rečju Šešeljev šegrt Aleksandar Vučić.

  3. Kako sa mnogo reci ne reci nista. I poricati svaku odgovornost SANU za zatvaranje ociju pred katastrofom u kojoj Srbija zivi. Da ne pominjem uvrede na racun „ukletih“ akademika koje je Kostic izgovorio. Demagog. Covek postavljen da umrtvi SANU dok Vucic vlada.sunovrat i propast jednog intelektualca.

  4. „Jedino lekovito pokusaj da se govori istina“- mnogo rece akademik Kostic. Stvarno velika misao, ali ko da govori istinu kad smo svakodnevno s vrha vlasti zasipani tonama LAZI. I kada se sav ovaj srpski IMAGINARIJUM, da pozajmim rec od Z.Mitrovica, odrzava na dopovima i infuzijama lazi s najviseg, predsednickog mesta. Ali, tako je bilo i ranije. N.Pavkovic 1999. godine kaze -svesni smo da ne mozemo da pobedimo NATO, a posle 10.juna iste godine, posle povlacenja Vojske SR Jugoslavije s Kosova i Metohije, PREDSEDNIK Milosevic deli najveca odlikovanja jer smo pobedili u borbi sa istom tom Alijansom. Posle pregovora u Dejtonu na televiziji je objavljena Miloseviceva izjava u kojoj se spominju svi gradovi koji su pripali Republici Srpskoj, medju njima i Brcko, kad dve godine posle toga se organizuje medjunarodna arbitraza o Brckom, gde ono postaje DISTRIKT, van kontrole
    RS. A, u Dejtonu, gde je tadasnji predsednik Srbije isao da pregovara o miru u BiH, pre neki dan od M.Bulatovica, takodje ucesnika tih pregovora, cujemo da je prvo pitanje koje su tamo postavili Amerikanci bilo KOSOVO, ali kako on kaze Milosevic je odbio da razgovara o tome. Takodje taze Baki Andjelkovic, nekadasnji predsednik Privremnog veca KIM, rece da je Pokrajina po Ahtisarijevom planu tretirana kao federalna jedinica SR Jugosavije, iako m,i svi znamo da je ANTIBIROKRATSKOM revolucijom, karajem osamdesetih izmenjen Ustav Srbije i Pokrajina Kosovo i Metohija vraceno u sastav Republike Srbije , bas od strane Bakijevog politickog lidera Slobodana Milosevica. Kad se covek malo osvrne oko sebe i vidi koliko se u Srbiji laze ne moze da se ne zapita-moze li to i tako dobar lekar kao sto je akademik Kostic da izleci.

  5. Predsedni SANU prica u svoje ime…prica i vodi racuna da se slucajno ne zameri danasnjoj vlasti,kao u ostalom i do sada…vi akademici umeli ste lepo da sluzite vlastima kao i policija,vojska,sudije…vase izjave sa naknadnom pamecu bice kasne,cena je odavno velika za sve pogubne politike,ratove…Najskuplja rec nama nista ne znaci…Kosovo je bilo jedino i vazno svima da bi na toj vlasti ostajali!A videli smo danas kako taj narod na Kosovu sluzi vlastima…ponizno!!!Milosevicevoj i Vucicevoj najvise!!!Zato ce lepo i da se provedu…i treba!!!

  6. Akademice Kosticu i patrijarhu Irineju, u institucijama na cijim ste celima, iskristalisite preporuku za one koji vam veruju. Ne dolici Vam, gospodine Kosticu, da izjavljujete da je „Akademija skup ukletih, usamljenih pojedinaca i ne mogu i ne zelim da ih teram da glasaju za jedan stav“. Ponudite im da tajno glasaju za bar dva razlicita stava, pa kako ispadne. Nema smisla da SANU nema stav o KiM.

  7. Dzaba Vam sva zvanja i znanja, kada ste stvorili klimu
    “ zasticenih belih medveda “ u SANU .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.