Kostić: Kritičko razmišljanje danas može biti opasno

Ostavite komentar


  1. Visoko cenim angažovanost akademika Kostića. Međutim, od njegove izjave o Kosovu i poziva u vladu, očito da se veoma čuva sučeljavanja sa vlašću. Nije ni čudo kakvo je stanje slobode u državi. Os stotinu životnih pitanja za Srbiju, od diktature do privrednog zaostajanja, od odlaska mladih do Kosova, Akademija se opredelila za gondolu. Benigno pitanje za državu, vlast i samu Akademiju, nebitan stav akademika niti odgovor vlastodržaca. Akademija je potrebna sad u sudbinskom trenutku za Srbiju, a u blagostanju, može da se bavi lepim pisanjem i crtanjem i gondolom

  2. Čestitam Predsedniku SANU, Gospodinu Kostiću na izboru za Predsednika SANU.
    Pa i ja se nadam dsa će SANU i Gospodin Kostić ljubomorno čuvati i sačuvati pravo na različitost mišljenja. I do sada je tako bilo i nikom u SANU, pa ni Predsedniku kostiću zbog izraženih različitih mišljenja nije zafalila ni dlaka sa glave.

    Umesto tih različitih mišljenja, ne bi bilo loše da SANU i Predsednik Kostić našoj Visokoj državnoj administraciji ponudi naučno obrazloženi stav umesto drugačijeg različitog. Uostalom, u odnosu na koga u Državi SANU i Gospodin Kostić hoće da budu različiti i u vezi sa čim. Ako ne može naučno, naglašavam naučno barem da budu milostivi da ne povećavaju medju nama različitosti. Različitost je fenomen koji caruje samo u politici, a SANU ne sme da se bavi politikom, jer iz Budžeta dobijaju novac samo za nauku, a bez ozbiljne naučne upornosti nama nema napredka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.