Kostić odgovorio na otvoreno pismo Emira Kusturice

Ostavite komentar


  1. Pa i neka je odbio.Dosta uziva u povlasticama a jos samo nije postao akademik.Cudi me da je Beckovic to predlozio .

  2. G-dine Kostiću,
    kada kao najviša institucija intelektualaca Srbije javno, opširno i obrazloženo iznesete stav o KiM onda možete svoju Akademiju zvati Srpska.
    Dotle tišina !!!

    1. Akademija se već izjašnjavala o Kosovu i položaju srpskog naroda u Jugoslaviji još 1986g. A posledice izjašnjavanja smo gledali i gledamo već 35 godina !

    2. Zamislite nivo društvene zajednice gde neko predsedniku akademije napiše: dotle tišina. A sve je počelo sa vođinim „tišina tamo“. Dobro je da admin objavljuje takve komentare, da bar znamo gde smo.

  3. Posle svakog od brojnih izlazaka iz samonametnute šutnje, svrha i smisao diskusije tonu sve dublje i dublje.

  4. Svaki ovakav javni nastup, kao Kusturičin, ima samo jedan zadatak: da autora omili Velikom Vođi, ne bi li ovaj ukazao milost malom sledbeniku!

  5. Koliko sam razumeo Kusturica je sam sebe kandidovao pre vremena , a onda odbio kandidaturu !

  6. Podrška gospodinu Kostiću iako se ne slažem sa njim u potpunosti. Kusturica je veliki reditelj, ali nažalost još veći dziber i to gramziv, prek i sujetan skoro kao onaj pod čijim je sada skutima.

  7. Odavno je Kusturica trebao da bude član SANU, a što se tiče Kosova, veći je srbin od mnogih srba!!.

    1. sta god ko mislio o Srbima, i o drugim narodima, pocetno slovo je veliko

  8. A aca lukas, pa ceca … kada će oni više u tu akademiju ??

  9. Ista ovakva reakcija botova čeka i novog Patrijarha ukoliko ne bude išao niz dlaku vođi ili nekome iz njegovog čopora.

  10. Napred Kostiću! Apsolutna podrška!
    Nije Kusturica zaslužio da bude član SANU, ko god ga predložio. Svako dalje komentarisnje a materijala ima, itekako, ovog „kandidata“ rezultiralo bi neobjavljivanjem komentara.

  11. Moramo zadrzati bar neki nivo postovanja prema nasoj SANU. Mislim na komentare citalaca.
    Kad je sanu, u drugoj polovini osamdesetih, pisala o stanju u drustvu u cu venom Memorandumu (koji nije zavrsen) mi smo orkestrirano osudili taj radni materijal. Bio sam clan SKJ i znam dobro da sam ja jedini bio protiv osude SANU i trazio da dovrse zapoceti posao. Bio sam jedini koji je glasao protiv osude SANU i jedan od dvojice koji je procitao Memorandum. Htedose da me izbace iz SKJ.
    Pustimo SANU najumnijim stvaraocima u Srbiji, a ne da ih mi ucutkujemo recima – Tisina tamo!
    Neka cuju i nas glas ali taj glas mora biti s potrebnom dozom postovanja prema SANU.

  12. Covek bi omeksao kad bi mu Erdogan dao drzavljanstvo, a Kurti i Izetbegovic po planinu i finansije za hotel i festivale, ali ne znaju kako covek funkcionise.

    1. Dobro je da ste se javili pa da nam objasnite kako funkcioniše, pošto ste očigledno veoma upoznati sa životom i radom dotičnog. Niste tamo neki nesrećnik koji komentare bazira na čaršijskim pričama i čitanju tabloida.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.