Vladimir Vila (SPS) budući je predsednik Gradske opštine Kostolac, njegov zamenik je Aleksandar Popov (DS), dr Emil Andrun (DS) predsednik je Skupštine, dok je mesto njegovog zamenika ponuđeno Radiši Iliću iz G 17 plus. Iako je reč o preliminarnim dogovorima koalicionih partnera (SPS- PUPS-JS, DS, G17 plus i SPO), do konačnog rešenja ostaje još dosta nepoznanica jer niko se o ovome iz pomenutih stranaka jos nije javno izjasnio. Primedbe na ovaj predlog ima jedino Radiša Ilić, predsednik OO G 17 plus i odbornik u Skupštini grada Požarevca.

– Smatram da nam kao koalicionom partneru pripada mesto zamenika predsednika Gradske opštine, a ne Gradske skupštine kao što nam je ponudjeno. Pored toga, nismo zadovoljni ni sastavom petočlanog Opštinskog veća u kome nema našeg predstavnika. Naravno, reč je o preliminarnim razgovorima i ja se iskreno nadam da će se na kraju iznaći pravedno rešenje. Smeta mi to što gradom kolaju priče kako naša stranka vrši opstrukciju u konstituisanju izvršne i zakonodavne vlasti buduće Gradske opštine Kostolac, jer to jednostavno nije tačno. Ako SPS ima pet odborničkih mandata, Demokratska stranka četiri, mi kao G 17 plus dva i SPO jedan mandat, onda je logično da se u sastavu buduće Opštinske vlade nađe i jedan predstavnik naše stranke. Zar nije normalno što kao koalicioni partner želimo da u svakom trenutku znamo šta se dešava u zakonodavnom telu Gradske opštine Kostolac, pita se Radiša Ilić čijoj stranci je, kako kaže, ponuđeno i mesto direktora budućeg Centra za kulturu i sport.

Do zaključenja ovog broja nismo uspeli da saznamo da li je u pomenutoj koaliciji kao što je najavio Miomir Ilić, predsednik GO SPS Požarevac i grupa građana „ Za bolju budućnost“ koja je osvojila dva mandata ( dr Dragoljub Ivanović i Zoran Milošević), kao ni kompletan spisak 21 odbornika Skupštine Gradske opštine Kostolac iako je utorak bio poslednji dan za prijavljivanje Gradskoj izbornoj komisiji.

-Mi smo za odbornike Skupštine Gradske opštine Kostolac sa naše izborne liste prijavili dr Emila Andruna, Aleksandra Popova, Violetu Grujić i Vecka Krstanoskog. Tačno je da su Aleksandar Popov i dr Emil Andrun naši kandidati za zamenika predsednika Gradske opštine Kostolac, odnosno predsednika Skupštine. Mesto zamenika predsednika Skupštine i direktora Centra za kulturu i sport ponuđeno je stranci G 17 plus, o tome se jos pregovara, kao i o budućem sastavu Opštinske vlade, kaže za Braničevo Danas Toma Petrov, vd predsednika OO DS Kostolac i član Veća grada Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari