Grupa mladih iz Kostolca započela je seriju protesta u ovom gradu, kojima traže da im se obezbede radna mesta. Oni su se podelili po grupama, na tri lokacije u gradu, noseći transparente sa porukama upućenim opštinskim vlastima. Na transparentima je, između ostalog, napisano: „Borba za hleb počinje danas“, „Nekada je značilo kada neko ima školu“, „Kostolačka mladost željna rada“.

Kako su izjavili, ovakvim vidom protesta bore se za zapošljavanje svih mladih, a ne samo onih sa iz političkih partija. Takođe, bore se i za to da se u Privrednom društvu „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ zapošljavaju i Kostolčani, a ne samo ljudi pridošli sa strane.

Prema nezvaničnim informacijama, u PD TE-KO Kostolac sada će u stalni radni odnos biti primljeno 209 radnika, angažovanih preko omladinskih zadruga, ali samo njih šestoro rodom je iz Kostolca. Na području grada Požarevca, kojem pripada i Gradska opština Kostolac, trenutno je 5.340 nezaposlenih. Od toga, trećinu čine mladi starosti do 29 godina. Protesti u Kostolcu trajaće do petka i odvijaće se u periodu od 14,45 do 15,15. Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, ovaj potez kostolačke omladine dobio je veliku podršku građana svih generacija. Prema nekim najavama, sa takvim vidom pobune počeće i njihovi vršnjaci u Požarevcu, jer je stranačko zapošljavanje odavno prešlo granicu koja je mogla da se toleriše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari