Privredno društvo „Rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta“ iz Kostolca je prvi put predstavilo svoju delatnost na 44. Sajmu lova, ribolova i sporta, 18. Sajmu hortikulture i 20. Sajmu eko-svet pod okriljem LORIST- a u Novom Sadu. Kostolačko preduzeće je na ovoj manifestaciji dobilo veliku zlatnu medalju za rekultivaciju, revitalizaciju i održavanje zelenih prostora različitih namena.


– Nama ova medalja predstavlja podstrek za dalji rad i razvoj. Komisija je dolazila u Kostolac da oceni naš rad na terenu, tako da nagrada pored naše osnovne delatnosti obuhvata i uređenje parkova u požarevačkoj bolnici i u Ljubičevu koji su podignuti sredstvima Fonda za zaštitu životne sredine grada Požarevca. Privredno društvo „Rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta“ se već godinama bavi uređenjem zelenih površina u Kostolcu i Požarevcu. Takođe podržavamo ekološke projekte rekultivacijom spoljašnjeg i unutrašnjeg odlagališta Površinskog kopa „Drmno“. PD „RIO“ ima želju, znanje, a nadam se da će imati i snage da ostvari svoju viziju i da postane prirodan brend koji će doprineti da životna sredina bude što zdravija, istakla je Nataša Savić.

– Ova nagrada će doprineti još boljem poslovanju kostolačkog preduzeća u narednom periodu, jer otvara vrata i za dodatne poslove van grada Požarevca i Braničevskog okruga, istakao je Žarko Pivac, narodni poslanik i predsednik Fonda za zaštitu životne sredine grada Požarevca, koji je prisustvovao svečanoj dodeli nagrada najuspešnijim izlagačima na Novosadskom sajmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari