Na adresu zamenika predsednika LSV Bojana Kostreša juče je stiglo pismo sa pretnjama smrću, koje je potpisala organizacija Srpski oslobodilački pokret za dijasporu, a LSV je tim povodom zatražila brzu reakciju svih nadležnih u otkrivanju počinioca ovakvog dela.

– Ovo je prvi put da mi neko preti smrću. Prijavili smo MUP-u i uradili sve što je potrebno u ovakvoj situaciji. Očekujem brzu reakciju i verujem da će se policija potruditi da što pre pronađe odgovorne – kaže za Danas Bojan Kostreš.

On ističe da je pismo koje je stiglo na adresu stranke poslala ista organizacija koja je u januaru pretila i predsedniku LSV Nenadu Čanka, kao i da je ono stiglo sa poznate adrese, iz inostranstva.

– Očigledno je da je ovo organizovana grupa koja pretnjama pokušava da spreči da LSV uradi ono za šta se zalaže. Ne mislim da je ovo sad ugrozilo moju bezbednost, ali mora postojati nekakva bezbednosna kultura, jer mi ipak živimo u zemlji u kojoj su ubili premijera – napominje Kostreš. On kaže da se ne oseća „preterano ugroženo“, kao i da ovo neće uticati na promenu njegovog ponašanja.

U pismu se navodi da će Kostrešu biti „zatrijeto sjeme“ ukoliko ne prestane da govori protiv „srpskih legendi kakav je Ratko Mladić“. Uz gomilu psovki i uvreda, Kostrešu je više puta stavljeno do znanja da mu je život ugrožen, a u ovom pismu pretnje su ponovo upućene i Nenadu Čanku, ali i Nataši Kandić i predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari