Kovač: Vreme da u Srbiji osude rat koji je krenuo iz Beograda

Ostavite komentar


  1. Da bi narod u Srbiji osudio rat koji je krenuo iz Beograda, treba hrabrost. A toga nema. Srbi su kukavice kojima je lakše gurnuti sve pod tepih i reći: „svi su ubijali“.

    1. 700.000 ubijenih u Jasenovcu!!!!
      Jedina drzava u svetskoj istoriji koja je imala logor za decu!!!
      Zaboravio si poziv Martina Spegelja na klanje Srba uoci provociranja na rat od strane Hrvata.
      I da se izvinete Srbima, Jevrejima i Romima, nije dovoljno.
      I da vam potomci otplacuju ratnu reparaciju dok god postoji Hrvatska,
      nije dovoljno. Jednostavno Bog prasta sve, osim onog sto su uradili vasi preci, a za sta vi nemate snage da prihvatite kao krivicu jednog naroda. Ne pojedinaca nego naroda, kako su to Nemacka i Austrija uradile, kako bi se narod distancirao od takve ideologije. Srecni su oni koji ne granice sa vama, niti znaju za vas. Pojma nemaju koliko su srecni. Blago njima.

    2. Ajde ne lupetaj. Rat nije izazvao Beograd nego proustaška politika Zagreba, a što se tiče hrabrosti i kukavičluka to može da tako priča neko ko nije ni video rat a ni Srbe. Srbi su izgubili od NATO pakta a ne od Hrvata.

  2. Iz Beograda nije krenuo nikakav rat, niti zeli tako nesto odnosno rat u bilo kakvom smislu.

  3. Samo ako u hrvatskoj ne treba promeniti nacin misljenja i samo ako su hrvati savrseni, bezgresni, moralne gromade i oni koji ce odredjivati sta je istina. Na svakih 5 minuta neka manifestacija ustasoidnosti u hrvatskoj ali to Kovacu nije problem, niti smatra da bi mozda trebalo krenuti sa cicenjem hrvatskog dvorista pre nego sto se krene sa deljenjem saveta komsiluku.

  4. Političari u hrvatskoj su, svi do jednoga, teško bolesni od bolesti mržnje prema svemu što je srpsko, jer su i državu stvorili na mržnji prema srbima, a ne na bilo kakvim drugim normalnim osnovama. Mlađe generacije u Hrvatskoj su već uveliko te njihove laži i frustracije prihvatile zdravo za gotovo tako da tu više nema leka i bezuspešni su svi pokušaju da se objasne neslaganja i razjasne laži da je hrvate neko napao iz Beograda, već da su oni (rukovodstvo) izmatipuslisali svoj narod i poveli rat protiv svojih građana srpske nacije, tj. klasični građanski rat.

  5. Nije rat krenuo iz Beograda, već iz srca Ustaša koje su prve krenule da prave zločine po Hrvatskoj i koje su proterale 500000 Srba, što je ne zapamćeno kod nekog ko je civilizacijski nastrojen..

  6. Mislim..da će doći dan..da će te i vi vikati…“Bežte živi eno idu mrtvi..“

  7. Koliko samo imate mržnje, od nje ne vidite da treba gledati u razvoj i mir, napredak, već vidite samo krv i zlo..

  8. Ima jedna izreka u srpskom narodu…“Rugala se koza ovci, da joj ona stvar pozadi“. Tako i ova seljacina Kovac o nasem dripcu Vulinu. Kamo srece da su obojica na nekom drugom mestu, a ne u medijima, recimo zatvoru.

  9. Kospodine Kovač i tebi i sadašnjem ministru odbrane je odavno trebalo zabraniti pristup u Srbiji.

  10. rat iz Beograda je krenuo kao opravdanjue za secesiju i nasilje nad Srbima u svim bivsim republikama SFRJ a odobren od zapada.za ovu interpretaciju zqapaqd i u srbiji daje valika sredstva NVO i Humanitarnim organizacijama da u SDrbiji ptave „korisne idiote“ za teroiju o zlim Srbima i jadnim narodima bivse SFRJ.Kada prihvatite novu zapadnu teoriju pro sto svi izgube iz vida da su ti isti Srbi predstavljali priocentualno u Hrvatskoj isto oniliko koliko su Albanci bili mzastupljeni u Srbiji.Zato Srbi pamet u glavu i nemojte da vam istoriju pisu strni olosi radi pravdanja i stvaranja NDHII u 21 veku.

  11. @La Stinche
    Preskoci ti Srbe, vreme je da ti licno skupis hrabrost i zatrazis strucnu pomoc kako bi se najzad otkrili uroci ovog tvog palanackog rasizma i mrznje u odnosu na Srbe.

  12. А шта ћемо са хрватском нацистичком историјом које се ни један хрватски политичар не одриче, већ је, напротив, величају до имбецилности? Сад би и хрватска председница да поново утврђује истине о губилишту у Јасеновцу – што је најјадније пљување по сенима Срба, Јевреја и Рома побијених у хрватским нацистичким логорима. Да ли је то суочавање са сопственом геноцидном прошлошћу на коју тако “великодушно“ и “племенито“ позивају потомке жртава хрватске нацистичке државе!?

  13. Bravo Kovač…,ali kako Vi da nikako ne priznate Vaša zlodela u prošlom veku,već Vam je ključna fraza „stvaranje velike Srbije Miloševića i srbo-četničke armade“…..,ali postoji ipak jedna bitna razlika među nama-Mi smo svoje zlo izručili,a Vi svoje dižete u nebo i dajete imena trgova,ulica,riva ….po njima!!! Bitna razlika,gospodine!

  14. Covek je u pravu,mi smo iz S.R.Srbije poslati u S.R.Hrvatsku. Ko drugi moze biti kriv? Oni nisu napali moj dom nego mi njihove. Kada se pojavi na vlasti kod nas iskren,obrazovan i normalan covek i objavi sve tajne,pohapsi prezivele ubice (zlocince) i izvine se narodima oko nas a mi ga podrzimo e tada ce poceti da nas cene ljudi.

  15. Mi smo nas rat odavno osudili, jer da nismo Sloba bi umro na slobodi u svojoj zemlji a vas Tudjman?

  16. Nećete ovakvim izjavama doprineti da zaboravimo zločine koje ste počinili nad Srbima pre 23 godine

  17. Bolje se ti drži čekića i nakovnja kako ti i prezime nalaže. nisi ti ipak za politiku.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.