Kovid bolnica da se pretvori u savremenu opštu bolnicu: "Sramota da Beograđani koji žive dalje od Pupinovog mosta nemaju bolnicu" 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) predložio je danas da se napuštena kovid bolnica u Batajnici pretvori u savremenu opštu bolnicu koja bi „opsluživala sve stanovnike buduće nove opštine u tom delu grada, kojih ima preko 80.000“.

„Sramota je da Beograđani koji žive dalje od Pupinovog mosta i Novog novosadskog puta nemaju nijedan savremeni bolnički centar, a da samo naselje Batajnica i dalje čeka na godinama obećavani dom zdravlja“, piše u saopštenju CLS-a.

Ova organizacija navodi i da se zalaže za vraćanje nadležnosti Gradu Beogradu nad bolnicima i domovima zdravlja, kao i za pružanje primarne i sekundarne zdravstvene zaštite svim stanovnicma prestonice na ravnopravan i civilizovan način, bez obzira na to gde oni žive.

„U narednom periodu, CLS će zajedno sa relevantnim ekspertima izaći sa planom nove mreže zdravstvenih ustanova koja će biti prilagođena potrebama građana u svim naseljima Beograda“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari