Ko se seća strašnog kovida: Zaboravljeni heroji koji su nam spasili živote najvaljuju protest

Ostavite komentar


  1. Ja sam radio u Kovid bolnici , u Batajnici od marta 2021 god. do juna 2023.god. Ja spada u tehničko osoblje, ali sam imao neposredne kontakte sa zaraženi a od virusa KOVID ,jer radim u kapeli. Tek u januaru 2023 god. navodno potpisujemo nas 10-ak radnika na neodređeno vreme. Nakon zatvaranja KOVID klinike u Batajnici,prelazim da radim u Urgentnom Centru Kliničkog Centra Srbije u junu iste godine ,da bi u avgustu me pozvali u kancelariju svog predpostavljenog , koji mi pod nos stavlja ANEKS UGOVORA ,koji me uslovljava da ako odbijem da ga potpišem, dobijam otkaz ,a sam ANEKS u suštini glasi da se ja slažem sa raskidom ugovora na neodređeno vreme.Sam ANEKS je istekao nakon 30 dana i ni do dana današnjeg nije mi poznat kakav status imam u ovoj instituciji koja važi navodno za najvažniju.

  2. Pored zasluzenih zaposlenja za stalno, trebalo bi i ispitati i situacije u najmanju ruku nestrucnosti onih kojima je bilo dodeljeno da rade sa pacijentima obolelim od kovida, pitanje odgovornosti onih koji su im dodeljivali takve radne zadatke i onih koji su dozvoljavali da se medicinsko osoblje ne testira na kovid i time omogucavali da se ljudi koji leze na klinikama zbig drugih zdravstvenih problema, zaraze od strane medicinskog osoblja.

  3. Ovo što je napisao G-din u svom komentaru pod pseudonimom „MARKO“ je istinito.Niko tamo u Batajnici gde sam radio nije bio od zaposlenih uslovljavan da mora da se vakciniše da bi mogao da radi. Dakle sve je bilo na dobrovoljnoj bazi i vrlo je moguće,mada ne mogu da dokažem ,niti bilo ko to može ,da je i samo medicinsko osoblje doprinelo zaražavanju i širenju virusa. Ja lično ,3 puta sam se vakcinisao,kako zbog sebe, tako i zbog zdravlja drugih u mom okruženju. Još uvek imam karticu „“NAŠ HEROJ“ radeći u toj klinici. Neko bi rekao da ta kartica ne služi ničemu i ne vredi pišljiva boba i bio bi u pravu , ali ja sam je zadržao da mene podseća na onaj armagedon ,u bukvalnom smislu te reči, koji sam proživeo i preživeo.
    Za ovu g-đu pod pseudonimom „LJUBICA“ imam da kažem da mi ne tražimo nacionalne penzije ,već samo ono što nam je obećano, a to je prijem u stalni radni odnos. Pošto u vašem tekstu ima toliko skeptičnog ,ja bih da vas pitam samo jedno. Kada bi neko pogazio obećanje upućeno lično vama ,da li bi vam bilo sve jedno? I još nešto ,dok je virus KOVID harao Srbijom ,vi ste g-đo Ljubice svakodnevno,od jutra do mraka ,gledali RTS 1 i navijali za sve nas u zdravstvu, tako da nemojmo biti licemerni ,molim vas.PRIJATAN DAN.
    .

Ostavite komentar


Društvo

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen 9

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen

Faton Hajrizi sa Kosova ubio je policajca Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića kod Loznice, a ubijen je dan posle. O Hajriziju dolazi dosta informacija - pobegao je iz zatvora nekoliko dana pre nego što je počinio ubistvo, a navodi se i da je bio pripadnik OVK. Međutim, uprkos svemu, njegovi sugrađani ga nazivaju patriotom, a kažu da ne veruju da je ubijen.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.