Kovid udara na sve: Raste broj inficiranih zdravstvenih radnika u Majdanpeku i Boru 1Foto: J.B.K.

U svakodnevnom rastu broja zaraženih, sve češće se u evidenciji kovid bolesnika nalaze lekari i medicinske sestre, zdravstveni radnici. Njihovo „ispadanje iz stroja“ i te kako se održava na organizaciju posla u zdravstvenim ustanovama.

Odgovarajuća i kvalitetna zdravstvena zaštita još nije dovedena u pitanje, ali sa povećanjem broja zaraženih zdravstvenih radnika, biće sve teže organizovati rad, saznaje Danas u Domu zdravlja Majdanpek.

-Za sada još funkcionišemo, ali svaki novi zaraženi zdravstveni radnik zahteva novu preraspodelu posla – kazao nam je direktor majdanpečkog Doma zdravlja dr Dragan Fudulović.

Do sinoć, korona virusom zaraženo je 11 zdravstvenih radnika što je nešto manje od deset odsto, od ukupnog broja zaposlenih u ovoj ustanovi.

Osim rada sa kovid pacijentima kojih je iz dana u dan sve više, u majdanpečkom Domu zdravlja pokušavaju da i svim drugim pacijentima pruže adekvatnu i kvalitetnu zaštitu.

-Trudimo se da pokrijemo sve i da ne vratimo nijednog pacijenta – rekao nam je dr Fudulović.

I u borskom Domu zdravlja ima zdravstvenih radnika inficiranih korona virusom i, prema dostupnim informacijama, 26 zdravstvenih radnika je obolelo.

Direktorka Doma zdravlja u Boru dr Vesna Radosavljević je, u izjavi za lokalne medije, rekla da je u ovoj situaciju teško organizovati rad pojedinih službi, ali da se ona prilagođava epidemiološkoj situaciji.

-U pojedinim službama smo morali da skratimo radno vreme, kao što je punkt za imunizaciju, koji zbog manjeg interesovanja za vakcinaciju sada radi od 9 do 17 časova – izjavila je dr Radosavljević.

Skraćeno rade i Služba za preglede predškolske dece i Zdravstveno savetovalište, radnim danima od 9 do 17 časova, a vikendom od 7 do 15 sati.

Epidemiološka situacija nije povoljna i očigledno je da se održava na rad zdravstvenih ustanova, ali u Domu zdravlja u Boru sve zdravstvene službe, za sada, funkcionišu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari