Kragujevac dobio još jedan pet-park za kućne ljubimce 1Foto: Z. S. M.

 

U kragujevačkom Velikom parku na predlog Saveta građana mesne zajednice Vašarište uređena je površina od tri i po ara na kojoj su postavljene agiliti sprave za kućne ljubimce.

Pet-park je izgrađen u neposrednoj blizini Skejt parka.

Uređeni pet-park posetila je juče Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti, koja je govoreći o ciljevima uređenja zelenih i drugih javnih površina istakla da su u okviru njih predviđene i zelene oaze za kućne ljubimce.

– U skladu sa odredbama Odluke o držanju životinja a koje se odnose na izvođenje kućnih ljubimaca na javne površine Grad Kragujevac je počeo sa izgradnjom pet parkova koje uređujemo na inicijativu Saveta građana mesnih zajednica. U najvećoj zelenoj oazi u Kragujevcu preduzeće Šumadija doo napravilo je drugi pet-park, a cilj, osim uređenja površina, jeste i obezbeđivanje prostora u kojem vlasnici mogu da puste svoje ljubimce da se slobodno istrče bez bojazni da će nekome smetati ili uznemiravati prolaznike, pored higijene i održavanja javnih površina što je u interesu svih građana, kazala je Angelovska.

Za ovu godinu Angelovska je najavila formiranje trećeg pet-parka zavisno od interesovanja Saveta mesnih zajednica.

– Nastavićemo sa njihovim formiranjem u delovima grada gde veliki broj građana ima kućne ljubimce, rekla je ona i najavila naselje Aerodrom za sledeću lokaciju koja će dobiti pet-park.

U okviru parka postavljene su kante sa kesicama za odlaganje otpada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari