Kragujevac: Javno stambeno preduzeće priznalo grešku

Ostavite komentar


  1. Pa nije isplata svakom obvezniku 1.764 dinara. Postoji i kamata za taj period koja se takodje mora isplatiti. Ne ide kamata samo kada gradjani duguju nego ide i kada se njima dugujesto gradski pravobranilac bi trebao da zna. E zato gradjani moraju da tuze jer i kada neko prizna gresku prema gradjanima opet pokusavaju da ih prevare….gospodine Petronijevicu.

  2. Povracaj novca od Jsp Kragujevac je sa kamatom I iznosi oko 2000din. Taj iznos ce dobiti svi gradjani koji su redovno placali zadnje 3 godine. Guzve su prosle i za sklapanje sporazuma se ceka mozda 10tak minuta. Nema potrebe za advokatima, niti panikom jer rok za podnosenje zahtev a ne postoji.

    1. Samo dve stvari. Zastarelost duga stupa na snagu po slovu zakona. Da sam ja duzan JSP bi mi po tom osnovu naplatilo kamatu isto prema zakonu. Licni primer. Mojom greskom sam im uplatio nekih 5 do 6 din manje (ima tome skoro 12 god.). Na kraju obracunske godine u aprilu stiglo je sa kamatom do 50 din. Sta mislite da li sam platio 6 din ili 50 din.
      A sto ne bi malo i advokati zaradili za svoj zivot. Troskove uvek moze da snosi krivac. Nisu advokati izmisljeni da bi drali kozu.
      Za kraj nisam advokat, naprotiv masinac sam.

  3. tuzba nego sta… oni ti za toliki dug natovarenjos dvadesetak hiljada troskova, sto izvrsilackih sto svojih…zatvoriti parazite i poslusnike rezima… samo neka se prebroje oni kojima je ovo preduzece na ime troskova naplatila nekoliko puta veci iznos troskova od osnovnog duga….

  4. a odakle te pare, za vraćanje? Budžet? Grešku JP placsce svi gradjani? Pravobranioce, je li to u redu? Pre nego sto stetu rasporedite na gradjane ja bih da deo naplatite i od imovine odgovornih. Nece valjda budzet da vraca novac a odgovorni da primaju redovne plate u punom iznosu, da ne pominjem druge licne stvari, privatno.

  5. Gospodine Pravobranioce, da ste se Vi ili makar Javni tuzilac, mesali u svoj posao, ne bi doslo do ovoga, jer tada biste Vi blagovremeno ukazali na nezakonitost odredbe u gradskoj Odluci, na stetu gradjana. Posto se niste mesali tada, nema potrebe i sada, kada ste videli sta ste uradili svojim nemesanjem u svoj posao. Sada Vi gedate da svoju kozu spasete (reizbor), a ne gradsku ili drzavnu kasu. Toliko.
    P.S. Valjda ce „Danas“ objaviti ovaj komentar.

  6. Zašto da građani sklapaju ugovor o vraćanju nezakonito uplaćenog novca? Ponovo sračunata kalkulacija? Gro građana se uopšte neće javiti da zaključe ugovor o vraćanju tog novca. Niko ih nije ni pitao pre uvođenja ovog nameta. Pravo rešenje je bilo da se taj novac direktno preusmeri svakom građaninu za plaćanje budućih računa za smeće. Kao što je to učinjeno za vraćanje novca za ekološku. Novac je preusmeravan za plaćanje poreza na imovinu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.