Kragujevac: Jedinstveni Ekološki informacioni sistem predstavljen ekološkim inspektorima 1Foto: Grad Kragujevac

Projekat Ekološki informacioni sistem predstavljen je inspektorima zaštite životne sredine i predstavnicima Kragujevca, Aranđelovca, Topole, Lapova, Batočine, Rače i Knića, za koje je održana i obuka.

Jedinstveni Ekološki informacionisistem funkcioniše preko mobilne i veb aplikacije „gReact” (Green Reaction). Besplatno se preuzma na Google Play-u ili APP Store, slanjem SMS ili MMS poruka na 066-5555-001 ili telefonskim pozivom Kontakt centra na broj 0800-003-003.

Put ove aplikacije, građani mogu sami da prijave lokalne probleme
radnim danima od 7.30 do 15.30 časova. Njihove se prijave prosleđuju nadležnim službama i predstavnicima lokalnih samouprava.

„Jedinstveni Ekološki informacioni sistem pruža mogućnost dvosmerne komunkacije sa građanima, što je bila osnovna ideja Ministarstva i Vlade RS“, istakla je Jelena Tanasković, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Nakon prijave građana, nadležne službe imaju rok od sedam dana da reše prijavljeni problem.

Ekoliškim inspektorima Šumadije, tokom prezentacije Ekološkog informacionog sistema u Kragujevcu, uručeni su i mobilni telefoni sa već instaliranom aplikacijom.

Jedinstveni Ekološki informacioni sistem počeo je sa radom na teritoriji Srbije još 31. januara i pokriva teritoriju cele Srbije. Tokom tog perioda građani su najviše prijavljila probleme sa divljim deponijama i zagađenim vazduhom iz centralnih toplana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari