Kragujevac: Potrebna je bolja komunikacija sa savetima mesnih zajednica 1Foto Grad Kragujevac

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić održao je sastanak sa predstavnicima novoizabranih Saveta građana gradskih i prigradskih mesnih zajednica.

Sastanak je bio prilika da članovi Saveta iznesu probleme koje imaju u svojim mesnim zajednicama.

Gradonačelnik Dašić je predložio i da se ovakvi sastanci održavaju u određenim intervalima, kako bi pospešili komunikaciju koja nikada nije postojala.

Najčešća primedba članova saveta mesnih zajednica se odnosila na neefikasnu komunikaciju sa pojedinim gradskim službama, kojima moraju da šalju dopise, a koji ostaju bez odgovora.

“To je nešto što je potpuno neprihvatljivo. Neprihvatljivo je da nekom bude teško da napiše odgovor, kakav god da je zahtev u pitanju, bilo da on može da se ispuni ili ne”, rekao je Dašić.

Problemi sa kojima se sureću građani ne tiču se velikih investicija, niti krupnih poteza gradskih vlasti, smatra gradonačelnik.

“Ovde je reč o dnevnim životnim stvarima, osvetljenju, stanju ulica posle izvođenja radova, zbog kojih moramo da nađemo način da popravimo komunikaciju između Gradske uprave i Saveta građana mesnih zajednica.”

Novi članovi Saveta mesnih zajednica izabrani su pre par meseci. Oni su upoznati i da je u izradi aplikacija koja će sadržati sve odrađene aktivnosti i one koje čekaju da se odrade.

Uspostavljanje dobre i efikasne komunikacije sa Gradskom upravom, osnov je za kvalitetniji život građana u njima, istakli su predstavnici Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari