Kragujevac: Republički hidrometeorološki zavod izdao narandžasti meteo alarm za Šumadiju 1Foto: G. G.

Prema informacijama sa sajta RHMZ-a od utorka, 1. februara, će zbog pojave snežnih padavina na snazi biti narandžasti meteo-alarm.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je žuti meteo-alarm za ponedeljak, 31. januar, dok će za utorak i sredu na snazi biti narandžasti zbog snega.

Očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 5 do 15 cm, a u brdsko-planinskim predelima novih 15 do 25 cm, lokalno i više.

Jutros u 7 sati aparati RHMZ-a su u Kragujevcu izmerili temperaturu od 1 stepen iznad nule, a očekuje se maksimalna dnevna do 9 stepeni.

U narednim danima, očekuje se pad jutarnje temperature 2-3 stepena ispod nule, dok će se u najtoplijem delu dana kretati oko trećeg podeoka iznad nule.

Do kraja sedmice očekuje se postepen rast temperature kao i prestanak padavina u petak.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 31. januar

Biometeorološke prilike mogu imati nepovoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika, a naročito na astmatičare i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Meteoropate mogu osetiti nervozu, poremećaj sna i reumatske bolove. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Biometeorološka prognoza za utorak, 1. februar

Očekivane biometeorološke prilike izazvače uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i nesanica. Učesnicima u seobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari