Predizborna groznica uveliko već trese kragujevačku političku scenu. Vladajuća Koalicija Zajedno za Kragujevac, na primer, sve učestalije obaveštava javnost o dosadašnjim rezultatima svoje vladavine, ali i o planovima vezanim za dalji razvoj grada. Radikali i DSS sve glasnije forsiraju patriotsku retoriku, te je tako, na inicijativu ovih drugih u gradskom parlamentu usvojena Deklaracija kojom Skupština grada ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Predizborna groznica uveliko već trese kragujevačku političku scenu. Vladajuća Koalicija Zajedno za Kragujevac, na primer, sve učestalije obaveštava javnost o dosadašnjim rezultatima svoje vladavine, ali i o planovima vezanim za dalji razvoj grada. Radikali i DSS sve glasnije forsiraju patriotsku retoriku, te je tako, na inicijativu ovih drugih u gradskom parlamentu usvojena Deklaracija kojom Skupština grada ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Radikali su, pak, s te sesije poručili da će se u Šumadiji i Srbiji tek videti „ko je vjera, a ko je nevjera“ i kojem će se „narod privoleti carstvu“.
Uveliko su aktivni i funkcioneri Gradskog odbora SPO koji sve glasnije podsećaju gradonačelnika Veroljuba Stevanovića šta to sve nije uradio za vreme svog dosadašnjeg mandata. Lokalni ogranak NS, s predsednikom dr Vladanom Vučićevićem, predizbornu kampanju nije prekidao još od prethodnih lokalnih izbora. Ovdašnja DS još uvek se oglašava glavnom posredstvom odborničkog kluba gde su i dalje tvrda opozicija vladajućoj skupštinskoj većini. Na predizborni teren još uvek nije izašla SPS koja je ovde u (ne)formalnoj koaliciji s Koalicijom Zajedno.

Izvesno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari