Kragujevac: Sutra sednica Skupštine grada, glavna tema Zakon o lokalnim izborima 1Foto: Z.S.M.

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, zakazao je petu sednicu gradskog parlamenta po hitnom postupku sutra, u 11 časova.

Zahtev za zakazivanje sednice po hitnom postupku potpisala je jedna trećina odbornika, a tiče se novog Zakona o lokalnim izborima koji je usvojila Narodna skupština i koji je stupio je na snagu.

Zakon o lokalnim izborima je obavezao i lokalne samouprave da usvoje izmene. Od momenta kada zakon stupi na snagu, loklani parlamenti imaju rok od osam dana da održe sednice i da na njima donesu novu Odluku o formiranju Gradske izborne komisije.

Novina u ovom Zakonu je da sada Gradska izborna komisija, pored predsednika, ima i deset članova, zamenika predsednika i zamenike članova.

Sve odborničke grupe, srazmerno broju odbornika koje imaju u Skupštini grada Kragujevca, dostavile su predloge za svoje kandidate za članove i zamenike članova Gradske izborne komisije što će sutra biti razmatrano kao druga tačka dnevnog reda.

Odbornici će raspravljati i o setu Odluka koje se tiču izgradnje stadiona „Čika Dača“, za čiju izgradnju je potrebna građevinska dozvola, a očekuje se i da će obezbeđena sredstva uskoro biti stavljena na raspolaganje gradu.

Na dnevnom redu će se naći i Odluka o kreditnom zaduženju za naše JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari