Kragujevac: Ulice se raščišćavaju, ali su autobuske linije skraćene 1Foto: G. G.

Na raščišćavanju gradskih ulica angažovano je 6 ekipa Zimske službe, dok se na istom poslu nalaze 4 ekipe na seoskom području, kažu u JKP Šumadija.

Gradske saobraćajnice prvog prioriteta se čiste od trenutka kada se formirao prvi sloj snega na kolovozima. Samo tokom protekle noći ekipe Zimske službe su utrošile oko 80 tona soli i više od 12o tona rizle.

Inače, ekipe Zimske službe so bacaju i po trotoarima, kako bi omogućili kretanje pešaka.

Na raščišćavanju snežnih nanosa na kolovozima, angažovano je 6 ekipa za ulice prvog prioriteta. Pet redovnih i jedna vanredna ekipa, rade od prethodne večeri.

Kragujevac: Ulice se raščišćavaju, ali su autobuske linije skraćene 2
Foto: G. G.

Za seosko područje obezbeđene su 4 ekipe Zimske službe i one se nalaze na terenu.

Prema rečima Marka Radisavljevića, šefa Zimske službe, sneg koji neprekidno pada od juče popodne izazvao je probleme na nekim putnim pravcima.

“Najveći problemi sa snežnim nanosima i smetovima javljaju se na višim terenima. Posebno nam je problematično čišćenje snega sa kolovoza na pravcu Kragujevac-Stragari. Mi očistimo sneg, ali dok se ekipa vrati nazad, ponovo imamo velike nanose i smetove”, kaže Marko Radisavljević.

Poseban problem stanovnicima seoskog i prigradskog područja predstavljaju skraćene autobuske linije. Čak su i pojedine gradske linije skraćene u višim delovima grada.

U gradskom prevozu koji ima 21 liniju, danas skraćeno saobraća 12 linija, dok je u prigradskom i seoskom od ukupno 14 linija skraćeno 8, po presseku koji nam je dostavljen u 14 sati.

JKP Šumadija i njihova Zimska služba imaju obavezu da čiste ulice prvog prioriteta čak i dok pada sneg. Tek kada padavine prestanu i ulice prvog prioriteta budu potpuno očišćene, Zimska služba će početi sa čišćenjem ulica drugog prioriteta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari