Grupa studenata Fakulteta organizacionih nauka okupljena oko internet portala www.puskice.org pozvala je sve studentske i omladinske organizacije da potpišu peticiju kojom će od ministra policije Ivice Dačića zahtevati da slučaj navodnog prebijanja Nemanje Mijaljevića iz Aranđelovca bude što hitnije rešen.


Podsetimo, Mijaljević, inače student četvrte godine FON-a, optužio je policajce SUP Aranđelovac da su ga u nedelju pretukli, dok je komandir policijske stanice u tom gradu Zoran Puzovićrekao da na osnovu dosadašnjih provera nije utvrđeno da su policajci prekoračili ovlašćenja i da su prekomerno upotrebili silu. Studenti ipak najavljuju da će tražiti suspenziju i gonjenje policajaca koji su navodno pretukli Mijaljevića i smenu načelnika aranđelovačke policije. Ko stoji iza ove inicijative juče nismo saznali, jer i pored više pokušaja nismo uspeli da dođemo do predsednika Studentskog parlamenta i studenta prodekana FON-a. U Studentskom savezu FON-a nam je rečeno da oni nisu upoznati sa peticijom, a uprava fakulteta se takođe ogradila od te inicijative.

Policija u Kragujevcu je u međuvremenu saopštila da ispituje okolnosti pod kojima je povređen Mijaljević, a izveštaj o tome biće dostavljen Opštinskom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu. Kako se navodi u saopštenju, Nemanjin otac Boško Mijaljevićje policijskoj upravi u Aranđelovcu, u ime sina, podneo pisanu prijavu u kojoj navodi da su mu policajci naneli telesne povrede prilikom kontrole saobraćaja, 14. decembra. Policija je odmah počela proveru navoda iz prijave i utvrđeno je da je Nemanja primljen u aranđelovačku bolnicu i da mu je dežurni lekar konstatovao lake telesne povrede. U saopštenju se navodi da su u Aranđelovcu u ranim jutarnjim satima dežurale dve patrole zbog kontrole saobraćaja, da se Mijaljevićnije zaustavio na znak policije, posle čega su dva vozila krenula u poteru. Policija navodi da je vozač, kada je konačno zaustavljen, iz kola izašao u vidno pijanom stanju, a utvrđeno je da ima 0,84 promila alkohola u krvi. U međuvremenu je došao i njegov otac Boško sa kojim je otišao posle uzimanja podataka i testiranja, tvrdi policija i precizira da su protiv Mijaljevića podnete prekršajne prijave zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepostupanja na znak službenog lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari