Šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta kragujevačke policije Zoran Stanišić rekao je da je ta Uprava od početka godine zaplenila 32 kilograma heroina, što je najveća količina zaplenjena u akciji van graničnih prelaza. Stanišić je agenciji Beta rekao da je zaplenjeno i 2,5 kilograma kokaina.

Šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta kragujevačke policije Zoran Stanišić rekao je da je ta Uprava od početka godine zaplenila 32 kilograma heroina, što je najveća količina zaplenjena u akciji van graničnih prelaza. Stanišić je agenciji Beta rekao da je zaplenjeno i 2,5 kilograma kokaina. U akcijama je uhapšeno 26 osoba, a protiv 41 lica su podnete krivične prijave.
Prema njegovim rečima, grupa policajaca iz Kragujevca koja je angažovana na suzbijanju narkomanije je „u samom vrhu po uspehu i rezultatima“ u Srbiji. Kragujevačka policija je saopštila da su u 2006. godini otkrivena 273 krivična dela i realizovano 183 zaplena droga. Policija je oduzela više od tri kilograma heroina, 45 kilograma marihuane, 193,9 grama hašiša, 3,6 grama ostalih vrsta droga, 210,5 grama miksete i više od 700 komada raznih tableta lekova koji se tretiraju kao droge. Stanišić je dodao da policiji prilikom hapšenja dilera i njihovih „vojnika“ veliku pomoć pruža službeni pas Gedža koji pomaže u pronalaženju narkotika. Uz pomoć tog psa kragujevačka policija otkrila je drogu sakrivenu u tegli sa pekmezom, kućici za pse, u šupi ispod gomile uglja i u dečjim igračkama.
Stanišić je negirao izjavu rukovodioca linije za suzbijanje narkotika da se u Kragujevcu pojavila droga lošeg kvaliteta od koje su umrle četiri osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari