Obavešten sam iz Ministarstva za lokalnu upravu da je u toku procedura za uvođenje prinudne uprave u opštini Ruma, zbog neodrživog stanja dvovlašća i samovolje gradonačelnika, otkriva za Danas jedan od dvojice aktuelnih predsednika Skupštine opštine Ruma Nenad Borović i dodaje da ne zna da li će ostale stranke-DSS, SPS i SRS, prihvatiti ovakvu ponudu.

Obavešten sam iz Ministarstva za lokalnu upravu da je u toku procedura za uvođenje prinudne uprave u opštini Ruma, zbog neodrživog stanja dvovlašća i samovolje gradonačelnika, otkriva za Danas jedan od dvojice aktuelnih predsednika Skupštine opštine Ruma Nenad Borović i dodaje da ne zna da li će ostale stranke-DSS, SPS i SRS, prihvatiti ovakvu ponudu. Koliko znam, u budućem organu prinudne uprave trebalo bi da budu predstavnici svih stranaka koje participiraju u lokalnom parlamentu, a Demokratska stranka, iz čijih redova dolazim, to će prihvatiti, kaže Borović.
Inače, dvovlašće u Rumi traje od prošle jeseni kada je dotadašnja odbornička manjina na čelu sa DS napravila većinu i izabrala nove čelnike opštinskog parlamenta, koji u više navrata nisu uspeli ni uz pomoć policije da uđu u službene prostorije Opštine u kojoj su radikali na vlasti.
– Zbog nemogućnosti da redovno održavamo sednice nismo se sastajali više od tri meseca, pa je i to već zakonski uslov za uvođenje privremene prinudne uprave u Opštinu. Sem toga, mi smo postavili nove direktore svih javnih preduzeća i njima nije omogućeno da obavljaju svoj posao. Do lokalnih izbora je ostalo je dva meseca i mi želimo da za to vreme bar malo iščupamo Rumu iz nagomalinih problema, jer je ovde situacija katastrofalna – imamo najveći broj nezaposlenih, a najmanje investicija po glavi stanovnika, kaže Nenad Borović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari