Presuda optuženima za ometanje hapšenja bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, nakon 12 godina suđenja biće doneta 25. marta, za kada je sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Zoran Šešić zakazao naredni glavni pretres.

Okrivljeni Siniša Vučinić, Ratko Zečević, Saša Matić i Dejan Đikić, složili su se sa predlogom sudije da na naredni glavni pretres još jednom pozove oštećene Slađana Stošića i Andriju Ilića, kao i da nezavisno od njihovog dolaska tada donese presudu, pošto su se njih dvojica kritične noći nalazili iza ograde Vile Mir, zbog čega i nisu mogli da znaju ko je ispalio metke kojima su pogođeni.

– Šikanirate nas već 12 godina. Za sve ovo vreme su i pravda i presuda potpuno obesmišljeni, čak i da smo krivi, posle toliko vremena nijedna kazna ne bi imala smisla – rekao je Ratko Zečević i izvinio se sudiji, „jer on lično nije kriv za to“.

Nakon saslušanja svedoka Dragana Radulovića i Zorana Raičevića, koji su prethodno i sami bili okrivljeni u ovom postupku, a čije je svedočenje išlo u prilog optuženima, na jučerašnjem suđenju razdvojen je postupak prema Bogoljubu Bjelici, pošto je on već duže vreme zbog bolesti onemogućen da dođe u sudnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari