Najbolja srpska teniserka Jelena Janković ispala je već u drugom kolu Rodžers kupa u Montrealu pošto je od nje bila bolja Čehinja Iveta Benešova savladavši je sa 2:0 (7:6, 6:3). Jankovićeva je kao prvi nosilac turnira bila slobodna u prvom kolu, a obzirom na to da je već duže vreme muče povrede nije mogla da pruži dovoljan otpor 75. igračici sveta.

Čehinja je do ove faze takmičenja došla posle kvalifikacija i treći put u karijeri savladala igračicu iz Top 10. Protiv srpske teniserke izjednačila je skor na 2:2. Poslednji put slavila je 2005. godine, a Jelena je bila bolja 2007. i 2009. Dok je Benešovu ova pobeda dovela do susreta sa 17. nositeljkom Marion Bartoli u osmini finala, Jankovićeva će izgubiti nove bodove na WTA listi pošto je pre 12 meseci igrala u četvrtfinalu Rodžers kupa.

Čehinja nije krila oduševljenje nakon meča naglasivši da je ovo njena najveća pobeda u karijeri, dok je Srpkinja priznala da je u lošoj formi već duže vreme. I pored želje da u Montrealu odigra što više mečeva, povreda je bila jača od Džej Džej koja na američkoj turneji na tri turnira nije uspela da prođe treće kolo. Prošle nedelje poražena je u trećem kolu turnira u Sinsinatiju od Uzbekistanke Akgul Amanmuradove. Pre toga, izgubila je u prvom meču na turniru u San Dijegu, pa od Ruskinje Alise Klejbanove u drugom kolu.

Na turniru čiji je nagradni fond miliona dolara, Jankovićeva je bila jedina Srpkinja u glavnom žrebu. Ana Ivanović je odbila specijalnu pozivnicu, a Bojana Jovanovski je eliminisana u drugom kolu kvalifikacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari