Trenutno najbolja srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na prestižnom turniru Masters serije u Torontu porazom od Nemice Julije Gerges sa 2:0 (6:1, 6:3).

Meč je završen za samo 71 minut igre, a ovo je bilo Jelenino prvo učešće na nekom turniru još od Vimbldona kada takođe nije uspela da stigne dalje od prve runde. Julija Gerges, trenutno 20. teniserka sveta, bila je bolja u svim segmentima igre od srpske teniserke. U trećem gemu prvog seta Jelena je imala čak tri vezane brejk lopte, ali nijednu nije iskoristila i od tada je Gerges zaigrala bolje i lagano privela set kraju. Na početku drugog seta Jankovićeva je počela mnogo bolje da igra, ali je u petom gemu napravila nekoliko početničkih grešaka što je Nemica iskoristila i oduzela servis protivnici. Prošle godine Jelena je ispala u drugom kolu Rodžers kupa jer je u prvom bila slobodna, pa je na WTA listi očekuje pad za nekoliko pozicija. Julija Gerges u sledećem meču igraće protiv bolje iz duela između Serene Vilijams i Alone Bondarenko.

Na Rodžers kupu u ženskoj konkurenciji nastupaju još dve Srpkinje. Ana Ivanović sastala se sinoć na centralnom terenu sa Kineskinjom Šuai Žang, dok je Bojana Jovanovski igrala protiv Jelene Dokić.

Turnir u Torontu igra se za nagradni fond od 2.050.000 dolara, a pobednici će pripasti 360.000.

Đoković sinoć protiv Davidenka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igrao je sinoć na centralnom terenu u Montrealu meč drugog kola muškog dela Rodžers kupa protiv Nikolaja Davidenka iz Rusije. Na terenu pet drugi i treći meč po redu igrali su Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Tipsarević se sastao sa Alehandrom Faljom, dok je protivnik Troickog bio Majkl Jani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari