U Kraljevu je ipak bio dan žalosti, ali za njega niko nije znao 1Printskrin Instagram/192

Nakon pogibije čitave porodice kod Kraljeva u subotu popodne, u ovom gradu je ipak bio proglašen Dan žalosti, međutim, za njega niko nije znao. Zvaničnog obaveštenja nije bilo u medijima, a dan nakon nesreće na trgu je nastupala Jelena Karleuša, što je šira javnost osudila upitavši zašto Kraljevo nije proglasilo dan žalosti.

„Gradonačelnik Kraljeva Predrag terzić tvrdi u svojim Instagram objavama da je u svim kraljevačkim restoranima, nakon tragične nesreće kod Ušća, bila ugašena muzika, a nije“, kaže za Danas Vladan Slavković iz Lokalnog fronta.

On navodi da su sve lokalne televizije emitovale redovan program i da niko nije dobio zvanično saopštenje o Danu žalosti sem usmene molbe da se u nedelju smanji malo muzika.

„Nijedan medij nije dobio obaveštenje o Danu žalosti i jedino je žalosna ova vrsta manipulacije Gradonačelnika Kraljeva. Koliko sam razumeo lokalne kafedžije i vlasnike medija u Kraljevu – izgleda jedino Gradonačelnik tvrdi da je Dan žalosti postojao u subotu popodne posle tragedije.“, kaže Slavković.

Umesto dana žalosti, nakon nesreće u kojoj je poginuo otac i troje dece, u Kraljevu je sinoć organizovan Karleušin koncert.

Mnogi korisnici društvenih mreža su to komentarisali sa ogorčenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari