Bezmalo pune dve decenije polovina avgusta je vreme kada se Borani, ali ne samo oni, sjate u Brestovačku banju na tradicionalnu, kulturno-zabavnu manifestaciju „Dani Brestovačke banje“.


Jedna od kraljevskih banja Srbije, minulog vikenda bila je mesto održavanja 19. „Dana Brestovačke banje“ na kojima su svoje umeće pokazali kulinari u pripremanju tradicionalnih jela na takmičenju „Zlatne ruke“ , proizvođači suvenira, članovi kulturno umetničkih društava iz Bora i okoline, starogradski i frukaški orkestri, sve to na zadovoljstvo brojnih posetilaca. Organizaciju „Dana banje“ ove godine preuzela je Brestovačka banja „Srpska kruna“

Tradicija se nastavlja, a ova manifestacija pokazuje koliko je banja bogata i koliko je posetioci vole. Banja je tu da bolesnog ozdravi, putnika ugosti, gladnog nahrani, a žednog okrepi – rekla je pored ostalog otvarajući manifestaciju direktor preduzeća Maja Mladenović. „Dani Brestovačke banje“ okupili su više od 300 učesnika, a osim takmičenja „Zlatne ruke“, predstavljanja starih zanata i bogatog kulturno zabavnog programa, za decu do 14 godina organizovana je „Potraga za blagom“, a svojim stihovima predstavili su se finalisti nagradnog konkursa na najlepšu pesmu o banji – „Brestovačka banja – moja banja“ . Lepo vreme išlo je naruku i posetiocima i organizatorima koji za naredne. 20. „Dane Brestovačke banje“ najavljuju bogatiji i sadržajniji program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari