Učenici iz Srbije ispod međunarodnog proseka u kreativnom mišljenju: Šta pokazuje PISA istraživanje?

Ostavite komentar


  1. U narodu se oduvek kaže da „riba smrdi od glave“. Kada se zna ko diktira u Srbiji sve- pa i prosvetu, i koji ministri prosvete kreiraju i organizuju nastavu, naravno po zapovesti i želji vlasnika i „boga sunca“ u Srbiji Aleksandra Vučića, kao npr. ona bakica -psihijatar ili psiholog, đavo bi je znao šta je, sa mesta ministarke, uz to mrzovoljni, i sami često samo priučeni i nezaiteresovani, bedno plaćeni nastavni kadar, biran često po partijskoj liniji a ne u slobodnom nadmetanju sposobnosti za neko radno mesto u prosveti, DOBRO JE DA SU UČENICI POSTIGLI U PROSEKU I TOLIKO. Osim toga učenike u poslednjih 12 godina Vlada priprema, po zahtevu stranih vlasnika fabrika, -čast izuzetcima u Matematičkoj gimnaziji u BG-, za motače kablova u Juri, najlošije plaćene radnike u nemačkim, turskim, italijanskim i ko zna još čijim firmama da za što manje novca rintaju po Vučićevom obećanju da su radnici u Srbiji najjeftiniji! Šta onda drugo očekivati i od nastanika i od đaka? Oni iole pametniji i obrazovaniji, njih i do 70.000 godišnje, beži od AV u inostranstvo glavom bez obzira. To je Srbija danas i to je srpsko obrazovanje za budućnost!

  2. Kreativno razmisljanje = 0
    Nasilnicko razmisljanje na nivou, jos roditelji to podstaknu batinanjem nastavnika, kako drugacije?

  3. Sad će to BAKA ministarka da reformiše.Učenici neće morati da čitaju,pišu i uče.Nosiće pametne mobilne telefone i praznu glavu.Nije to od juče problem,problem je u hijerarhiji u kojoj najprometniji a nizašta da ne odgovara onaj na vrhu piramide upravljanja.Zašto bi neko morao da uči kad inače mora da radi i ponaša se po instrukcijama onog na vrhu.To nam pokazuje i činjenica da baba sera može da vodi neku funkciju u komunalnim službama ili kondukter u resoru ministarstva saobraćaja prim.rad.

  4. Digitalizacija i gubljenje vremena na igru sa tzv androidima,znatno utiče na mnoge vrednosti u poslednjih 20 godina: gubitak empatije za okolinu,lažni osećaj važnosti i kompetencije,lenjost za fizičke poslove,agresivnost i egoizam,nestrpljenje u komunikaciji,nepažnja prema starima i invalidima.Velika je to šteta,jer se radi o sakaćenju najinteligentnije čovekove dobi.

  5. Sta je tu cudno. Ocene se dobijaju na poklon ili uz pretnje. I zasto da pametno dete uci (buba) masu nepotrebnih cinjenica ? Opusteno.

  6. Kao prosvetni radnik sam za to da deca kritički razmišljaju, uče sa razumevanjem…
    Ali u to pisa testiranje ne verujem.
    Zašto u tim testovima ima pitanja vezanih za porodicu.
    I zašto bi mi verovali da su neka tamo deca super a naša loša, kad nemamo uvid u testove i rešenja.
    Nije transparentno uopšte.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.