"Hajde da pomognemo mališanima": Kreni-promeni isporučio beogradskom Svratištu za decu ulice donaciju vrednu skoro 1,3 miliona dinara 1Foto: X/@KPromeni

Pokret Kreni-promeni isporučio je danas beogradskom Svratištu za decu ulice u Krfskoj ulici donaciju vrednu skoro 1,3 miliona dinara, sakupljenu od naknada za jun i jul koje su odbornici Skupštine Beograda i Opštine Novi Beograd preusmerili toj instituciji.

Izvršni direktor tog pokreta Marina Pavlić izjavila je da su svratišta namenjena deci od pet do 15 godina i da objekat u Krfskoj ulici ima oko 400 korisnika.

„Hajde da pomognemo mališanima“, rekla je Marina Pavlić i pozvala građane da se priključe akciji.

Odbornik gradske skupštine Iva Stoiljković se zahvalila svratištu na poverenju, hrabrosti i spremnosti na saradnju.

Bili smo u kontaktu sa drugim javnim ustanovama, koje nisu bile u poziciji da tu saradnju prihvate. Nećemo da ih osuđujemo, jasni su nam izazovi sa kojima se suočavaju, rekla je Iva Stoiljković.

Ona je izrazila nadu da će to biti primer drugima da prihvate dobronamernu pomoć.

Iva Stoiljković je navela da su, po preporuci svratišta, donirani beli veš, čarape, hrana i patike i izrazila nadu da je to prvi korak u trajnoj saradnji.

Koordinator svratišta Jasna Bratičević izrazila je zahvalnost pokretu i ocenila da mogu pružiti primer drugima.

Jasna Bratičević je izjavila da je zbog početka školske godine neophodno prikupljanje školskog pribora i rančeva, ali da nije samo to potrebno.

Neophodne su i čiste patike, odeća i užine, kao i kontinuirana pomoć, pošto se radi o potrošnji proizvoda potrebnih tokom cele godine, rekla je Jasna Bratičević.

Donacije se mogu odneti u Svratište za decu ulice u Krfskoj 7a ili u Svratište u Novom Beogradu, u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 145.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari